Western Southern Tier Building Officials Association 15th Annual Educational Conference Chautauqua Harbor Hotel – Celoron, New York September 11, 12, 13, 2024

WEDNESDAY, SEPTEMBER 11, 2024 (8 hours) 8:00 AM - 9:00 AM DBSC Division Update – Third Quarter – Ron Stark (Topic 1 - 1 hour) Course Code: T02-07-3219 Class Code: T02-07-3219-091124-07-06-0 9:00 AM - 11:00 AM Legal Aspects of Code Enforcement - Tom McKevitt (Topic 1 - 2 hours) Course Code: T02-07- 3009 Class Code: T02-07-3009-091124-07-07-0 11:00 AM - 12:00 PM Frame for Success – Noah Humberston (Topic 2 – 1 hour) Course Code : T02-07-2875 Class Code : T02-07-2875-091124-07-07-0 12:00 PM - 1:00 PM Lunch 1:00 PM – 4:00 PM Venting According to the 2020 New York State Plumbing Code - Part 2 – Albert Schimanski (Topic 2 – 3 hours) Course Code: T02-07-3257 Class Code: T02-07-3257-091124-07-07-0 4 :00 PM - 5 :00 PM They Walk Among Us – Peter Lattanzio (Topic 1 – 1 hour) Course Code : T02-07-3147 Class Code : T02-07-3147-091124-07-07-0 THURSDAY, SEPTEMBER 12, 2024 (8 Hours) 8:00 AM - 9:00 AM Workers Compensation & Disability Benefits – Walter Peretti (Topic 1 – 1 hour) Course Code: T02-07-0063 Class Code: T02-07-0063-091224-07-07-0 9:00 AM - 11:00 AM Hazardous Materials Awareness for CEO's - Peter Lattanzio (Topic 1 - 2 hours) Class Code : T02-07-3149-091224-07-07-0 Course Code : T02-07-3149 11:00 AM - 12:00 PM Wall Design with the 2018 WFCM – Chuck Frisicaro (Topic 1 – 1 hour) Class Code : T02-07-3290-091224-07-07-0 Course Code : T02-07-3290 12:00 PM - 1:00 PM Lunch 1:00 PM - 2:00 PM Inspection of New and Existing Deck Construction - Chuck Frisicaro (Topic 1 - 1 hour) Course Code: T02-07-3278 Class Code: T02-07-3278-091224-07-07-0 2:00 PM - 3:00 PM SLMS Workshop – Janet Miller (Topic 1 - 1 hour) Course Code: T02-07-3051 Class Code: T02-07-3051-091224-07-06-0 3:00 PM - 4:00 PM Boring and Notching in Wood-Frame Construction – Chuck Frisicaro (Topic 2 – 1 hour) Course Code : T02-07-3274 Class Code : T02-07-3274-091224-07-07-0 4:00PM - 5:00 PM Understanding & Using Evaluation Service Reports – Dottie Mazzarella (Topic 1 – 1 hour) Course Code : T02-07-3202 Class Code : T02-07-3202-091224-07-07-0 FRIDAY, SEPTEMBER 13, 2024 (8 Hours) 8:00 AM – 9:00 AM Insulation Strategies for Difficult Details - Matt Evans (Topic 3 - 1 hour) Course Code: T02-07-3100 Class Code: T02-07-3100-091324-07-07-0 9:00 AM - 11:00 AM Don't Forget to Inspect the Small Stuff - Christopher Roth (Topic 1 - 1 hour; Topic 2 - 1 hour)

Class Code: T02-07-3126-091324-07-07-0

Course Code: T02-07-3126

11:00 AM – 12:00 PM Why Sprinklered Buildings Burn – Heather Roth (Topic 1 - 1 hour) Course Code: T02-07-2864 Class Code: T02-07-2864-091324-07-07-0

12 :00 PM – 1 :00 PM Lunch

 1:00 PM – 3:00 PM

 Air Sealing for Blower Door – Mike DeWein (Topic 3 - 2 hours)

 Course Code: T02-07-2819

 Class Code: T02-07-2819-091324-07-07-0

3:00 PM – 5:00 PM Chapter 31 - Tents, Temporary Special Event Structures and other Membrane Structures – Christopher Roth (Topic 1 - 1 hour, Topic 2 – 1 hour) Course Code: T02-07- 3248 Class Code: T02-07-3248-091324-07-07-0

Topic 1 = Code Enforcement and Administration	Total: _ Hours	14
Topic 2 = Uniform Fire Prevention and Building Code	Total: Hours	7
Topic 3 = Energy Conservation Construction Code	Total: _ Hours	3

The above schedule reflects the program classes as of this date of the printing of this form. Due to scheduling conflicts that may arise, The Western Southern Tier Building Officials Educational Conference reserve the right to change the schedule as needed.